Mijn naam is Tanja van As. Met mijn bedrijf ‘Tanja van As Coaching & Consultancy’ begeleid ik mensen en organisaties bij groei en ontwikkeling en draag ik bij aan het bouwen van systemen die ons dienen.

Ik doe dat door het bieden van coaching en training en het doen van interim opdrachten bij de (semi-)overheid.

Over mij

LEVENSWEG

Na mijn studie Beleids- en Organisatiewetenschappen heb ik 24 jaar gewerkt voor de gemeentelijke overheid, in verschillende functies en op verschillende terreinen.

Een burn-out een aantal jaren geleden leidde tot het inzicht dat ik mezelf behoorlijk was kwijtgeraakt en dat ik roofbouw op mezelf had gepleegd. Het herstel was een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel proces. Het heeft me een hernieuwd inzicht gebracht in wie ik ben, hoe ik wil leven & werken en wat ik los mocht laten. Ik probeer zoveel mogelijk vanuit het NU bewust te kiezen wat ik wel en niet doe. Uitgangspunt daarbij is dat ik de dingen doe die mij dienen en de rest laat gaan.

Inspiratie

Mijn tuin en de natuur zijn een grote inspiratiebron voor mij. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig in de tuin. In de tuin probeer ik zoveel mogelijk via de principes van permacultuur te werken. Voor mij is het een soort systemisch werken met de tuin: zorgen dat de verschillende krachten en onderdelen in balans zijn, waardoor de tuin een veerkrachtig geheel wordt.

Daarnaast vind ik veel inspiratie in de boeken die ik lees, maak ik af een toe een beeld van speksteen of klei en maak ik graag wandelingen in de natuur.

Coachings­opleidingen

De inzichten op het gebied van een holistische, intuïtieve mensbenadering en de uitgangspunten van het systemisch werken heb ik opgedaan in de opleidingen bij de Roestenburgh. Ik heb daar de opleidingen ‘Systemisch Werken & Coachen’ en ‘Rouwbegeleiding’ gedaan. De Roestenburgh werkt vanuit vitamine HBS: een holistische, boeddhistische, systemische kijk op het leven.

Bij Latitude Opleidingen heb ik de opleiding ‘Organisatie-opstellingen’ gedaan: Een specialisatie van het systemisch werken gericht op organisatie-vraagstukken.

Vitamine HBS en het systemisch werken zijn een prachtige bril om mee naar het leven te kijken. En ze bieden een prachtig instrumentarium om om te gaan met gedoe of problemen in je leven. Ik draag ze graag uit in mijn leven en werk!